دلایل باورنکردنی حسادت مادر به دختر

مادر حسود این ویژگی ها را دارد: احساس مالکیت زیادی نسبت به پدرتان دارد - او علاقه ای به زندگی شما ندارد و به ندرت در مورد شغل، فعالیت های شما و فرزندان شما سوال می کند - دوست دارد شما جنسیت دیگری داشتید یا متولد نشده بودید - او با شما رقابت می کند و با شما بیشتر شبیه یک رقیب رفتار می کند تا یک دختر.
حسادت مادر به دختر

وقتی از صحبت از مادر می شود، همه فرشته ای مهربان، دلسوز و فداکار را تصور می کنند که هیچ عیب و نقصی ندارد و برای بهبود زندگی فرزندانش از هیچ کاری دریغ نمی کند؛ کولینز می‌گوید: «یاد بگیرید که مادرتان را فردی با عیب ‌ها و احساسات ببینید». شاید تصور مادری که از خوشحالی و موفقیت دخترش خوشحال نشود، بسیار سخت باشد، چون همیشه گمان می کنیم، مادر جز خوشحالی دخترش چیزی نمی خواهد، اما واقعیت چیز دیگری است و برخی روابط مادر و دختری این چنین نیست و در آن مادر به دخترش حسادت می کند.

حسادت مادر به دختر

صحبت در مورد حسادت مادری یک تابوی بزرگ است، زیرا همه ما، مادر را فردی مقدس و عزیز می دانیم و می خواهیم به عشق مادری، به‌ویژه عشق مادر به دخترش باور داشته باشیم، این در حالی است که حسادت مادری اتفاقی نادر نیست و موضوعی مهم و نگران کننده نیز هست.

یک دختر در طول فرایند رشد خود، ممکن است احساس کند که رابطه او با مادرش دچار مشکل شده است؛ این تصور  که این اتفاق می تواند ناشی از حسادت مادری باشد، دورترین چیز از ذهن اوست؛ و از آنجا که کودکان مستعد سرزنش خود هستند، او نیز خودش را سرزنش کرده و متقاعد می کند که مشکل از خودش است و ارزش محبت، توجه و حمایت مادرش را ندارد.

مادر حسود

همچنین به مرور زمان، احتمال اینکه او دست از تلاش برای موفقیت بردارد بسیار بالا می رود، زیرا هر وقت که موفقیتی کسب می کند، با خشم، تحقیر، تمسخر و سکوت مادرش روبرو می شود. در نوجوانی نیز به احتمال زیاد به افسردگی و اضطراب مبتلا می گردد.

این اثرات منفی تا زمانی که او بزرگ ‌تر و عاقل ‌تر شود و شاید به دنبال درمان برود، ادامه می یابد و در این مسیر بالاخره متوجه می‌شود که مادرش همیشه به او حسادت می‌کرده است.

طبق نظرات متخصصان در این زمینه، می توان علت حسادت مادر به دختر خود را در پنج دلیل کلیدی دسته بندی کرد که در ادامه این پنج دلیل را بیان خواهیم کرد.

دلایل حسادت مادر به فزرند

مادر خودشیفته دارید

یک مادر نرمال یا سالم تر به فرزند خود افتخار می کند و می خواهد آن ها همیشه بدرخشند و در کانون توجه باشند، اما یک مادر خودشیفته ممکن است دخترش را یک تهدید تلقی کند، زیرا دخترش می تواند توجه ها را از سمت او به سمت خودش ببرد. اگر توجهات از مادر دور شود، با تحقیر و تنبیه دخترش، این موضوع را تلافی می کند. یک مادر خودشیفته می تواند به دلایل زیادی مثل ظاهر زیبا، جوانی، دارایی های مادی، موفقیت ها، تحصیلات و حتی رابطه گرم دختر با پدرش، به دخترش حسادت کند.

دکتر مک براید می گوید که دخترانِ مادران حسود و خودشیفته احتمالا در بزرگسالی با تردید نسبت به خود دست و پنجه نرم می کنند. زیرا مادرشان در زمانی کودکی با آن ها مثل یک فرد اضافی برخورد کرده و احساسات، کشمکش ها و نگرانی آن ها هیچ گاه مورد توجه و مراقبت قرار نگرفته است.

دکتر مک براید

آن ها در محیطی بزرگ شدند که باید نیازها و خواسته های خود را به نفع مادرشان سرکوب می کردند. این حسادت برای دختر بسیار دشوار است و حاوی پیمای دوگانه برای او است: «سعی کن کارهایت را درست انجام بدی که مادرت به تو افتخار کنه اما نباید خیلی خوب کار کنی چون ممکنه به تو حسادت کنه». دوگانگی پیام می تواند او را گیج و سردرگم کند.

حسادت مادر به دختر

2– او در دوران یائسگی است

یک زن در دوران یائسگی، ممکن است احساس زنانگی کمتری داشته باشد و تصور کند کمتر خواستنی است و روابط اجتماعی او نیز پایین آمده است، این در حالی است که می بیند دخترش در کانون توجه قرار دارد؛ همچنین او تغییرات فیزیکی مانند افزایش وزن، خشکی پوست، نازک شدن موها و درشت شدن موهای صورت را تجربه می کند و تغییرات هورمونی در این دوران نیز او را حساس، تحریک پذیر و افسرده کرده است؛ بنابراین، احساس اضطراب او افزایش پیدا می کند و اعتماد به نفسش پایین می آید.

در حالی که حسادت یک مادر خودشیفته افراطی و مخرب است، حسادت یک مادر یائسه کاملا طبیعی است. برای برخی از زنان میانسال دشوار است که درست زمانی که دخترانشان در بزرگسالی شکوفا می شوند، تغییرات مهم زندگی را تجربه کنند. بنابراین در زمان یائسگی حسادت به جوانی و نشاط دخترشان قابل درک است.

3  نسبت به شوهر خود احساس مالکیت دارد.

یکی از مخرب ترین کارهایی که مادران حسود انجام می دهند این است که بین دختران و پدرانشان قرار می گیرند. به گفته روانشناس دکتر نیکی مارتینز، این امر به دلیل اعتماد به نفس پایین مادر ایجاد می شود. ناامنی او باعث می شود که نسبت به شوهرش احساس مالکیت پیدا کند و نخواهد او را با کسی( حتی دخترش) شریک شود.

در این میان اگر شوهر نیز تسلیم ناامنی های همسرش شود و برای حفظ آرامش دست به هر کاری بزند( حتی رها کردن فرزندش) و به صورت آگاهانه یا ناخودآگاه از وظایف پدرانه خود کوتاهی کند و از دخترش فاصله بگیرد، عملا دختر، پدر و مادر خود را با هم از دست می دهد.

بنابراین دختر، به طور غم انگیزی، بدون ارتباط سالم و محبت آمیز با هر یک از والدین خود بزرگ می شود و احساس می کند که فردی اضافی در خانواده اش است و خود را متقاعد می سازد که دوست داشتنی نیست؛ ممکن است حتی در بزرگسالی نیز در مورد دوران کودکی و رابطه با والدینش احساس غم و سردرگمی کند.

حسادت مادر به دختر (3)

4-  او به رویاهای محقق نشده خود فکر می کند.

یکی دیگر از دلایل رایج حسادت یک مادر، چشم ‌اندازهای و آینده ی به ظاهر نامحدود دخترش است. درست زمانی که امکانات خود را در حال محدود شدن می بیند، مشاهده می کند که دنیای فرزندش در حال رشد است. در نتیجه از اینکه آرزوها و رویاهای خود دست کشیده است، پشیمان است و افسوس می خورد که چرا بخاطر ازدواج و مادر شدن به خواسته های مادی و رویاهای خود نرسیده است، در نتیجه دخترش را مقصر این اتفاق ها می بیند و از او رنجیده خاطر می شود و به خاطر امکانات پیش رویش، به او حسادت می کند.

5-  او از نظر عاطفی سرد است.

گاهی اوقات مادران در دوران کودکی، به شدت تحت تاثیر بی مهری و سردی عاطفی مادر خود قرار گرفته اند و این تجربیات باعث شده تا آن ها نیز به بزرگسالانی حساس تبدیل شوند که در برقراری ارتباط با فرزند خود دچار مشکل هستند. این مادران زمانی که دخترانشان در کانون توجه هستند، مانند اکثر والدین احساس غرور و شادی نمی کنند، در عوض، احساس غم و رنجش دارند، زیرا آن ها در دوران کودکی فرصت‌ های مشابهی برای درخشش نداشتند.

آیا مادرتان به شما حسادت می کند؟

برخی از علائمی که نشان می دهند، احتمالا مادر شما به شما حسادت می کند، عبارتند از:

  • رابطه شما با مادرتان دچار مشکل است، اما دلیلش را نمی دانید.
  • او با شما رقابت می کند و با شما بیشتر شبیه یک رقیب رفتار می کند تا یک دختر.
  • او علاقه ای به زندگی شما ندارد و به ندرت در مورد شغل، فعالیت های شما و فرزندان شما سوال می کند.
  • احساس مالکیت زیادی نسبت به پدرتان دارد و این امر باعث می شود که شما برای برقراری ارتباط با پدرتان دچار مشکل شوید.
  • واکنش های او این احساس را به شما می دهد که او می خواهد شما در زندگی خوب عمل کنید، اما نه خیلی خوب.

اگر این علائم و رفتارها خیلی آشنا به نظر می رسد، ممکن است مادرتان به شما حسادت کند و با یک مشاور صحبت کنید.

مادر حسود

نکته پایانی!

ممکن است شما در کودکی تجربه زندگی با مادری حسود را داشته اید و نمی دانستید چرا رابطه‌ شما با او پر از تنش است؛ و احتمالا احساس کسی را داشته اید که گیج و بدون حمایت عاطفی در تاریکی رها شده است، اما امروز بالاخره می توانید دلیل همه این اتفاقات را بفهمید. شما می توانید با کمک گرفتن از یک متخصص، حسادت مادرتان و محدودیت های او را بپذیرید و دست از سرزنش خود بردارید و به آرامش برسید.

سایت فارسیدو

تمامی محتوا و آموزشهای خانواده، ازدواج و روانشناسی سایت ” فارسیدو” توسط تیم تخصصی و با استفاده از منابع علمی و به روز تهیه شده و در اختیار شما قرار داده شده است. کپی برداری و استفاده از مطالب با ذکر نام و آدرس سایت بلامانع است.

با 5 ستاره از ما حمایت کنید
5/5
در linkedin به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید
در facebook به اشتراک بگذارید
پذیرش ناپدری و نامادری جدید

چگونه پذیرش ناپدری و نامادری جدید را برای کودکان آسانتر کنیم؟

من نامادری هستم چه باید کنم؟ چگونه ناپدری مهربان باشیم؟ ارتباط، صبر، ایجاد استانداردهای توافق شده توسط بزرگسالان درگیر و تثبیت نقش عضو جدید در خانواده ای که قبلاً زندگی نامه قبلی دارد، کلیدی است تا داستان «سیندرلا» تکرار نشود.

ادامه مطلب »
چگونه یک ناپدری خوب باشیم پدرخواندگی موفق

چگونه ناپدری خوب باشیم | پدرخواندگی موفق

پدرناتنی باید از همان ابتدا مرزها را تعیین کنید، اما باید برای تنش نیز آماده باشید. بچه ها ممکن است در مورد رابطه جدید مادرشان مشتاق نباشند و برای مدتی غیرعادی نیست که رفتار نامناسبی داشته باشند. سعی کنید این را شخصی نگیرید. تا جایی که می توانید با عشق خود سخاوتمند باشید، حتی در مواقع سخت، و به احتمال زیاد با گذشت ماه ها و سال ها همه چیز یکنواخت خواهد شد.

ادامه مطلب »
خشونت علیه کودکان

خشونت علیه کودکان (جنسی – مدرسه – آنلاین)

خشونت علیه کودکان اشکال مختلفی دارد. می تواند فیزیکی، عاطفی یا جنسی باشد. این اتفاق در همه کشورها و در هر محیطی رخ می دهد – در خانه کودک، جامعه، مدرسه و آنلاین. در برخی از نقاط جهان، نظم و انضباط خشونت آمیز از نظر اجتماعی پذیرفته شده و رایج است. و برای بسیاری از دختران و پسران، خشونت به دست افرادی است که به آنها اعتماد دارند – والدین یا مراقبان آنها، معلمان، همسالان و همسایگان.

ادامه مطلب »
تجاوزهای خطرناک برای کودکان از نظر سازمان های بین المللی

تجاوزهای خطرناک برای کودکان از نظر سازمان های بین المللی

از کشتار گسترده، معلولیت، آدم‌ربایی و خشونت جنسی گرفته تا استخدام در گروه‌های مسلح و اعتصاب به مدارس و بیمارستان‌ها، و همچنین تأسیسات آبی ضروری – کودکان ساکن در مناطق درگیری در سراسر جهان همچنان در مقیاسی تکان‌دهنده مورد حمله قرار می‌گیرند. 

ادامه مطلب »
پسر لجباز

روش رفتار با پسر لجباز

والدین کودکان اغلب با عصبانیت ها و نگرش های دوران کودکی دست و پنجه نرم می کنند. بنابراین اگر شما یکی از آنها هستید، ما به شما کمک می کنیم تا بفهمید چگونه با یک پسر لجباز رفتار کنید.

ادامه مطلب »
دختر لجباز

تکنیک معجزه آسا رفتار با دختر لجباز

خلق و خو چیزی است که ما با آن متولد می شویم. بچه ها می توانند خلق و خوی داشته باشند و اگر دختر شما لجباز است، باید بفهمید که شما تنها نیستید که بچه لجبازی دارید. بسیاری از والدین دارای فرزندان لجباز هستند و وقتی بچه ها خیلی کوچک هستند اشکالی ندارد. اما روشی که با کودک لجباز خود رفتار می کنید، تفاوت بزرگی را در نوع بزرگسالی آنها ایجاد می کند. مرحله کودک نوپا و مرحله نوجوان سخت ترین مرحله در نظر گرفته می شود.

ادامه مطلب »
نوشتن دیدگاه