حسادت چیست

حسادت یک احساس پیچیده است. زمانی اتفاق می افتد که یک تهدید واقعی یا تصور شده برای یک رابطه بین فردی وجود داشته باشد. یک فرد ممکن است از شخص سومی به خاطر اینکه محبت های عزیزش را می گیرد یا به نظر می رسد که او را از بین می برد، ناراحت شود. 
حسادت چیست نشانه های حسادت

حسادت یک احساس پیچیده است. زمانی اتفاق می افتد که یک تهدید واقعی یا تصور شده برای یک رابطه بین فردی وجود داشته باشد. یک فرد ممکن است از شخص سومی به خاطر اینکه محبت های عزیزش را می گیرد یا به نظر می رسد که او را از بین می برد، ناراحت شود. 

احساساتی که معمولاً با این احساسات همراه هستند عبارتند از: رنجش، خشم، خصومت و تلخی. 

هرکسی در مقطعی از زندگی خود حسادت را تجربه می کند، اما این احساسات می تواند ناسالم شود و بر روابط شما تأثیر منفی بگذارد. شدت آن می تواند متغیر باشد. هنگامی که حسادت شدید باشد، حسادت غیرمنطقی می تواند منجر به بی اعتمادی، پارانویا ، سوء استفاده یا حتی خشونت فیزیکی شود.

حسادت چیست نشانه های حسادت

علائم حسادت

در حالی که معمولاً به عنوان یک احساس منفی تلقی می شود، طبیعی است که حسادت را در یک رابطه نزدیک تجربه کنید. ممکن است حسادت مشکوک یا حسادت واکنشی را احساس کنید. اولی مبتنی بر ادراک است و اغلب به عزت نفس پایین و ناامنی گره می خورد و دومی مبتنی بر موقعیت هایی است که در واقع رابطه را تهدید می کند و اغلب به اعمال یا موقعیت هایی گره می خورد که منجر به خیانت به اعتماد می شود یا باعث می شود. 

حسادت می تواند به احساسات یا احساسات دیگری منجر شود. روانپزشکان، توضیح می دهد که چگونه حسادت می تواند در روابط ظاهر شود:

  • انتقاد کردن 
  • عیب یابی
  • سرزنش کردن
  • احساس بی اعتمادی
  • محافظت بیش از حد یا مشکوک بودن
  • وسواس بازی کردن 
  • تجربه یک خلق و خوی سریع 
  • توهین کلامی

 

عوارض

در دوزهای سالم، حسادت می تواند به عنوان یادآوری برای گرامی داشتن یا اولویت دادن به یک رابطه باشد. با این حال، درجات بالای حسادت می تواند بر کیفیت کلی یک رابطه تأثیر بگذارد. 

وقتی حسادت را تجربه می کنید، می تواند تغییراتی در بدن شما ایجاد کند. به گفته دکتر گونزالس-بریوس، علائم فیزیکی زیر ممکن است هنگام بروز حسادت رخ دهد:

  • دل درد
  • سردرد
  • درد قفسه سینه
  • فشار خون بالا
  • تپش قلب در اضطراب شدید
  • افزایش یا کاهش وزن
  • بی خوابی یا اختلال در خواب
  • اشتهای ضعیف
  • ضعف ایمنی


حسادت می‌تواند در هر زمانی رخ دهد، به‌ویژه در موقعیت‌هایی که احساس خطر می‌کنند، اما این احساسات نیز می‌تواند در طول زمان ایجاد شود.

حسادت چیست نشانه های حسادت

شناسایی حسادت

درک و پردازش حسادت می تواند دشوار باشد. بسته به موقعیت، ممکن است احساس خجالت، تهدید، ناامنی یا رها شدن کنید. ممکن است انتخاب کنید که چیزی به عزیزتان بگویید، او را از احساسات، نگرانی‌ها یا ترس‌های خود آگاه کنید، یا ممکن است واکنش غیرمنطقی‌تری با فریاد زدن، برداشتن تلفن او، ایجاد مطالبات، سرزنش کردن، متهم کردن او به چیزی که اتفاق نیفتاده است نشان دهید. ، یا طوفان کردن.

حتی اگر یک تهدید واقعی خود را نشان دهد، حسادت می تواند منجر به رفتارهای افراطی شود، به خصوص اگر در مورد خود یا رابطه احساس ناامنی کنید. برای سلامت روان خود، باید راه های سالمی برای کنترل حسادت خود پیدا کنید.

علل

عوامل مختلف روانی و اجتماعی-اقتصادی می توانند در ایجاد حسادت نقش داشته باشند. بسته به شخصیت و سبک دلبستگی شما، ممکن است بیشتر مستعد تجربه این احساسات باشید. به عنوان مثال، سطوح بالای وابستگی متقابل در یک رابطه ممکن است خطر حسادت شما را افزایش دهد.

بسیاری از موقعیت ها می توانند باعث حسادت شما شوند. برخی از موارد رایج عبارتند از:

  • شریکی که زمان قابل توجهی را صرف تعامل با کسی می کند که برای رابطه احساس خطر می کند
  • یک نوزاد جدید به خانواده می پیوندد یا یکی از والدین به جای شما به خواهر و برادری توجه می کند
  • به نظر می رسد که یک رقیب (مانند خواهر یا برادر یا همکار) جلوتر است

وقتی یکی از عزیزان زمان زیادی را صرف معاشرت با یک دوست خاص یا صحبت طولانی با یک همکار در مقابل شما می کند، ممکن است احساس حسادت کنید، یا زمانی که یک شریک به موفقیت های شخص دیگری اذعان می کند اما نه شما یا یک همکار، ممکن است احساس حسادت کنید. ترفیع می گیرد و شما نمی گیرید.

انواع 

در حالی که انواع مختلفی از حسادت وجود دارد، دو دسته اصلی وجود دارد: حسادت عادی و غیر طبیعی. شش نوع اصلی که توسط دکتر گونزالس-بریوس توصیف شده اند عبارتند از:

  • حسادت منطقی: هنگامی که شک واقعی و منطقی وجود داشته باشد، به خصوص زمانی که شما شریک زندگی خود را دوست دارید و می ترسید که او را از دست بدهید، حسادت منطقی می تواند رخ دهد.
  • حسادت خانوادگی : این حالت معمولاً بین اعضای خانواده مانند خواهر و برادر رخ می دهد. هنگامی که یک نوزاد جدید به دنیا می آید، برای مثال، یک خواهر یا برادر ممکن است احساس حسادت کند زیرا توجه والدین به نوزاد جدید معطوف می شود.
  • حسادت پاتولوژیک : این نوع حسادت غیر منطقی است. احساسات ناسالم ممکن است ناشی از یک اختلال روانی زمینه ای مانند اختلال اضطراب ، اختلال وسواس فکری-اجباری یا اسکیزوفرنی باشد. علائم حسادت بیمارگونه می تواند شامل ناامنی شدید و همچنین تمایل به کنترل و دستکاری باشد.
  • حسادت جنسی : وقتی ترس از خیانت همسر و خیانت فیزیکی وجود دارد، ممکن است مشکوک شوید.
  • حسادت عاشقانه : این می تواند ناشی از یک تهدید واقعی یا خیالی برای یک رابطه عاشقانه باشد که منجر به افکار یا واکنش های حسادت شود.
  • حسادت قدرت : این نوع حسادت از ناامنی شخصی ناشی می شود. ممکن است به کسی حسادت کنید که آنچه شما می خواهید را دارد. مثلاً وقتی یک همکار ارتقا یا پاداشی دریافت می کند که شما می خواهید دریافت کنید، ممکن است حسادت کنید.


مطالعات انجام شده بر روی روابط عاشقانه دگرجنس گرا نشان می دهد که مردان تمایل دارند نسبت به تسلط شخص ثالث احساس حسادت کنند و بیشتر نگران خیانت جنسی هستند، در حالی که زنان تمایل دارند از جذابیت شخص ثالث احساس حسادت کنند و بیشتر نگران خیانت عاطفی هستند. 

رفتار

حسادت یک احساس طبیعی انسانی است، اما حسادت غیرعادی می تواند شما یا دیگران را در معرض خطر قرار دهد. اگر حسادت بیمارگونه ای را تجربه می کنید که در آن افکار، احساسات، رفتارهای شما غیرمنطقی، افراطی یا وسواسی است، ممکن است نیاز به درمان داشته باشید. 

رایج ترین گزینه های درمانی عبارتند از:

  • درمان شناختی رفتاری (CBT)
  • درمان شناختی تحلیلی (CAT)
  • داروهای ضد روان پریشی 
  • مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) 

درمان بسته به نوع حسادتی که تجربه می کنید و نحوه بروز آن متفاوت است. حسادت غیرعادی بدون توجه می تواند منجر به بی اعتمادی، پارانویا یا سوء استفاده شود.

اگر در حال تجربه یک بیماری زمینه‌ای سلامت روان مانند اختلال اضطراب، اختلال وسواس فکری-اجباری یا اسکیزوفرنی هستید، باید با یک متخصص سلامت روان مشورت کنید تا در مورد گزینه‌های درمانی مناسب صحبت کنید.

حسادت چیست نشانه های حسادت

مقابله

اگر یاد نگیرید با حسادت کنار بیایید، می تواند روابط شما را متشنج کند یا به آن آسیب برساند. اگر حسادت شما بر سلامت روان یا روابط شما تأثیر منفی می گذارد، باید از مکانیسم های مقابله ای توصیه شده دکتر گونزالس-بریوس استفاده کنید:

  • با ترس‌های خود مقابله کنید : حسادت می‌تواند ناشی از ناامنی یا تصور ضعیف از خود باشد، به همین دلیل است که مقابله با ترس‌هایتان بسیار مهم است. این می تواند شامل ترس از دست دادن شریک زندگی خود یا ترس از شکست باشد. هنگامی که این ترس ها را تشخیص دادید، می توانید آنها را بپذیرید و آنها را برطرف کنید، زیرا آنها اغلب علت اصلی حسادت هستند.
  • انتظارات خود را برآورده کنید : در هر رابطه ای، مهم است که یک انتظار واقع بینانه در مورد میزان زمانی که یک نفر می تواند با شما بگذراند ایجاد کنید. اگر نمی توانند انتظارات شما را برآورده کنند، سعی کنید سرزنش نکنید. ببینید آیا می توانید برای ایجاد انتظارات معقول تری با یکدیگر همکاری کنید.
  • قدردانی را تمرین کنید: دکتر گونزالس-بریوس می گوید: همه چیزهای زیبایی را که زندگی به شما داده است به خودتان یادآوری کنید. 
  • باز و صادق باشید : روابط سالم متکی به ارتباطات قوی است. اگر حسادت به وجود می آید، دکتر گونزالس بریوس پیشنهاد می کند که یک گفتگوی باز و صادقانه درباره احساس خود داشته باشید. سعی کنید با دلسوزی و اعتماد متقابل سوء تفاهم ها را حل کنید.
  • ذهن آگاهی را تمرین کنید: احساسات منفی می تواند بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر بگذارد. وقتی احساس حسادت یا احساسات منفی دیگری مانند خشم یا رنجش دارید، مراقبه ذهن آگاهی را تمرین کنید.

برای حفظ روابط سالم، باید با احساسات خود ارتباط برقرار کنید، به انتظارات خود بپردازید و پایه و اساس اعتماد و درک متقابل را ایجاد کنید. اگر حسادت به یک مشکل تبدیل شود، صحبت با یک متخصص سلامت روان، مانند یک درمانگر می تواند کمک کننده باشد.

فارسیدو

یادگیری تشخیص حسادت یک مهارت است. وقتی آن را تجربه کردید، سعی کنید از یکی از مکانیسم‌های مقابله‌ای که در دسترس شماست استفاده کنید. اما بدانید که حسادت دستکاری یا سوء استفاده را توجیه نمی کند.

اگر مکانیسم‌های مقابله‌ای کار نمی‌کنند یا اگر تهدید باعث اختلال در رابطه می‌شود (مهم نیست که واقعی باشد یا خیالی)، ممکن است بخواهید برای بحث در مورد مشکل با یک میانجی به دنبال مشاوره باشید. ممکن است متوجه شوید که یک مشکل اساسی در رابطه وجود دارد که باید برطرف شود.

سایت فارسیدو

تمامی محتوا و آموزشهای خانواده، ازدواج و روانشناسی سایت ” فارسیدو” توسط تیم تخصصی و با استفاده از منابع علمی و به روز تهیه شده و در اختیار شما قرار داده شده است. کپی برداری و استفاده از مطالب با ذکر نام و آدرس سایت بلامانع است.

با 5 ستاره از ما حمایت کنید
5/5
در linkedin به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید
در facebook به اشتراک بگذارید
پذیرش ناپدری و نامادری جدید

چگونه پذیرش ناپدری و نامادری جدید را برای کودکان آسانتر کنیم؟

من نامادری هستم چه باید کنم؟ چگونه ناپدری مهربان باشیم؟ ارتباط، صبر، ایجاد استانداردهای توافق شده توسط بزرگسالان درگیر و تثبیت نقش عضو جدید در خانواده ای که قبلاً زندگی نامه قبلی دارد، کلیدی است تا داستان «سیندرلا» تکرار نشود.

ادامه مطلب »
چگونه یک ناپدری خوب باشیم پدرخواندگی موفق

چگونه ناپدری خوب باشیم | پدرخواندگی موفق

پدرناتنی باید از همان ابتدا مرزها را تعیین کنید، اما باید برای تنش نیز آماده باشید. بچه ها ممکن است در مورد رابطه جدید مادرشان مشتاق نباشند و برای مدتی غیرعادی نیست که رفتار نامناسبی داشته باشند. سعی کنید این را شخصی نگیرید. تا جایی که می توانید با عشق خود سخاوتمند باشید، حتی در مواقع سخت، و به احتمال زیاد با گذشت ماه ها و سال ها همه چیز یکنواخت خواهد شد.

ادامه مطلب »
خشونت علیه کودکان

خشونت علیه کودکان (جنسی – مدرسه – آنلاین)

خشونت علیه کودکان اشکال مختلفی دارد. می تواند فیزیکی، عاطفی یا جنسی باشد. این اتفاق در همه کشورها و در هر محیطی رخ می دهد – در خانه کودک، جامعه، مدرسه و آنلاین. در برخی از نقاط جهان، نظم و انضباط خشونت آمیز از نظر اجتماعی پذیرفته شده و رایج است. و برای بسیاری از دختران و پسران، خشونت به دست افرادی است که به آنها اعتماد دارند – والدین یا مراقبان آنها، معلمان، همسالان و همسایگان.

ادامه مطلب »
تجاوزهای خطرناک برای کودکان از نظر سازمان های بین المللی

تجاوزهای خطرناک برای کودکان از نظر سازمان های بین المللی

از کشتار گسترده، معلولیت، آدم‌ربایی و خشونت جنسی گرفته تا استخدام در گروه‌های مسلح و اعتصاب به مدارس و بیمارستان‌ها، و همچنین تأسیسات آبی ضروری – کودکان ساکن در مناطق درگیری در سراسر جهان همچنان در مقیاسی تکان‌دهنده مورد حمله قرار می‌گیرند. 

ادامه مطلب »
پسر لجباز

روش رفتار با پسر لجباز

والدین کودکان اغلب با عصبانیت ها و نگرش های دوران کودکی دست و پنجه نرم می کنند. بنابراین اگر شما یکی از آنها هستید، ما به شما کمک می کنیم تا بفهمید چگونه با یک پسر لجباز رفتار کنید.

ادامه مطلب »
دختر لجباز

تکنیک معجزه آسا رفتار با دختر لجباز

خلق و خو چیزی است که ما با آن متولد می شویم. بچه ها می توانند خلق و خوی داشته باشند و اگر دختر شما لجباز است، باید بفهمید که شما تنها نیستید که بچه لجبازی دارید. بسیاری از والدین دارای فرزندان لجباز هستند و وقتی بچه ها خیلی کوچک هستند اشکالی ندارد. اما روشی که با کودک لجباز خود رفتار می کنید، تفاوت بزرگی را در نوع بزرگسالی آنها ایجاد می کند. مرحله کودک نوپا و مرحله نوجوان سخت ترین مرحله در نظر گرفته می شود.

ادامه مطلب »
نوشتن دیدگاه