چالش های والد ناتنی شدن!

اگر می توانید قبل از شروع زندگی مشترک با فرزند ناتنی خود آشنا شوید. می توانید با هم به گردش بروید یا فعالیت هایی مانند پیاده روی، خواندن کتاب یا تماشای فیلم انجام دهید و یا کارهای عملی مثل کمک کردن به او در انجام تکالیف مدرسه و یا همراهی او برای رساندن به قرار دوستانه اش را انجام دهید. ازدواج کردن با فردی که از ازدواج قبلی خود فرزندی دارد، می تواند والد ناتنی را با مشکلاتی روبرو کند، زیرا احتمالا ارتباط برقرار کردن با فرزندانی که شما والد او نیستید، دشوار بوده و به آگاهی و مهارت هایی در این زمینه نیازمند است. در اینجا چند نکته که به شما کمک می کند، رابطه خود با فرزند ناتنی را درست کنید و نقش خود را به عنوان یک والد ناتنی راحتتر کنید، بیان خواهیم کرد.همسر سابق شریک زندگی شما، به زمان نیاز دارد که به حضور شما در زندگی فرزندش کنار بیاید و بتواند به شما اعتماد کند.
چالش های والد ناتنی شدن!

ازدواج کردن با فردی که از ازدواج قبلی خود فرزندی دارد، می تواند والد ناتنی را با مشکلاتی روبرو کند، زیرا احتمالا ارتباط برقرار کردن با فرزندانی که شما والد او نیستید، دشوار بوده و به آگاهی و مهارت هایی در این زمینه نیازمند است. زندگی کردن به عنوان یک والد ناتنی چالش هایی که خواهد داشت، در نتیجه بسیار مهم است که در مورد انتظارات خودتان و چگونگی برخورد با این موضوع با شریک زندگی خود صحبت کنید، بهتر است تا جای ممکن، کارها را به آرامی پیش ببرید تا همه اعضای خانواده بتوانند با این موضوع وفق پیدا کنند و با آن کنار بیایند. اگر با چالش های پیش رو به درستی برخورد کنید می توانید به نتایج بهتری برسید و از طرف فرزند ناتنی خود نیز مورد پذیرش قرار بگیرید و حتی در آینده نقش بیش تری نسبت به یک والد ناتنی برای او داشته باشید.

والد ناتنی

در این مقاله قصد داریم در مورد چالش های والد ناتنی شدن و نحوه برخورد با آن ها صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.

اصول اولیه والد ناتنی بودن

وقتی یک والد ناتنی می‌شوید، احتمالا به این موضوع فکر کنید که «آیا از همان ابتدا باید، مثل یک پدر و مادر واقعی رفتار کنید یا بهتر است صبور باشید». هیچ جواب قاطعی نمی توان به این سوال داد، زیرا هیچ راه درست و یکتایی برای همه وجود ندارد، با این حال شما می توانید به مرور زمان می توانید بفهمید که چه راه کار و رویکردی برای شما و خانواده شما مناسب تر است.

همان طور که گفته شد، والد ناتنی بودن و تشکیل خانواده ای جدید و به اصطلاح ترکیبی می تواند چالش برانگیز باشد، اما در کنار آن می تواند مزیت هایی نیز داشته باشد. در زیر مزیت ها و چالش های ناتنی بودن را بیان خواهیم کرد.

مزیت های ناتنی بودن

مزیت های ناتنی بودن می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • به شما فرصتی می دهد تا در زندگی فرزندان نقش محوری و مهم ایفا کنید.
  • لذت زندگی و حمایت از یک خانواده بزرگ تر را به شما می دهد.
  • به فرزندان شما و فرزندان همسرتان فرصت برقراری ارتباط با یکدیگر را می دهد.
  • برای ایجاد یک رابطه قوی با شریک زندگی و فرزندان ناتنی خود فرصتی خواهید داشت.
مزیت های ناتنی بودن

چالش های ناتنی بودن

از چالش های زندگی با عنوان والد ناتنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شما به خانواده ای وارد می شوید که اعضای آن یکدیگر را به خوبی می شناسند و با هم صمیمی هستند، این موضوع می تواند احساس معذب بودن و طرد شدگی در شما ایجاد کند.
  • ممکن است فرزند ناتنی شما را نپذیرد، نادیده بگیرد و یا در کنار شما احساس راحتی نداشته باشد و حتی به خاطر ناتنی بودنتان از بقیه خجالت بکشد! کنار آمدن با این موضوع و یافتن راهی برای ارتباط با فرزند ناتنی که هم برای شما و هم برای او مفید باشد، دشوار است.
  • ممکن است والد دیگرِ فرزند ناتنی شما به حضورتان در زندگی فرزندش واکنش منفی نشان دهید و مجبور شوید با این واکنش منفی و انتقادهای او نیز مقابله کنید؛ این موضوع که والدِ دومِ فرزند ناتنی شما علاقه ای به حضور شما در زندگی فرزندش نداشته باشد، می تواند بر رفتار فرزند ناتنی شما با شما تأثیر بگذارد.
  • اگر فرزند یا فرزندانی از خود دارید، ممکن است نسبت به فرزند خود احساس تعصب داشته باشید یا فکر کنید شریک زندگی شما با فرزندتان منصفانه رفتار نمی کند و ناراحت شوید.
  • شما و شریک زندگیتان ممکن است رویکردها و انتظارات متفاوتی در مورد فرزندپروری داشته باشید. شما باید با شریک زندگی خود در مورد هر مشکلی که به دلیل این تفاوت ها پیش می آید صحبت کنید و راه حلی برای آن ها پیدا کنید.
  • ممکن است مجبور به ایفای نقش خاصی شوید؛ برای مثال، از نامادری این انتظار را داشته باشند که نقش مراقبت اصلی را بر عهده بگیرد و یا ناپدری احساس کند، باید مسئولیت قوانین و مرزها را بر عهده بگیرد.

راه کار برای برخورد درست در رابطه ناتنی

در اینجا چند نکته که به شما کمک می کند، رابطه خود با فرزند ناتنی را درست کنید و نقش خود را به عنوان یک والد ناتنی راحتتر کنید، بیان خواهیم کرد.

صحبت کردن با شریک زندگی

در اولین قدم با شریک زندگی خود صحبت کنید و از او سوالاتی بپرسید:

  • انتظار داری چه نقشی را در قبال فرزندت داشته باشم؟
  • چه کارهایی را باید و چه کارهایی را نباید انجام دهم؟
  • از کجا بفهمم اوضاع خوب پیش می رود یا نه؟
  • چگونه بدون واکنش منفی و متعصبانه به یکدیگر بازخورد بدهیم؟

همچنین باید در مورد این که دوست دارید چقدر در پرورش فرزند او مشارکت داشته باشید و چه چیزی برای شما راحت است هم با شریک زندگی خود صحبت کنید.

شناخت فرزند ناتنی

اگر می توانید قبل از شروع زندگی مشترک با فرزند ناتنی خود آشنا شوید. می توانید با هم به گردش بروید یا فعالیت هایی مانند پیاده روی، خواندن کتاب یا تماشای فیلم انجام دهید و یا کارهای عملی مثل کمک کردن به او در انجام تکالیف مدرسه و یا همراهی او برای رساندن به قرار دوستانه اش را انجام دهید. همچنین از شریک زندگی خود در مورد نیازها، چیزهای خاص مورد علاقه و چیزهایی که فرزندش دوست ندارد، بپرسید.

چالش های والد ناتنی شدن (2)

روی نکات مثبت تمرکز کنید.

سعی کنید فرزند ناتنی خود را همان طور که هست بپذیرید و روی نکات مثبت رفتاری او تمرکز کنید. برای مثال، زمانی که او کار مثبتی انجام می دهد او را تشویق کنید و یا زمانی که در یک فعالیت عملکرد خوبی نشان داده است، به او هدیه بدهید یا با یک کیک او را غافلگیر کنید و موفقیتش را جشن بگیرید.

کارها را به آرامی پیش ببرید.

این مسیر را باید با سرعتی طی کنید که فرزند ناتنی شما، حرکت می کند. انتظار ایجاد یک عشق فوری و یا صمیمیت خیلی سریع را نداشته باشید، در روزهای اول به محترمانه برخورد کردن او با خودتان بسنده کنید.

اگر لازم است می توانید زمانی را صرف حمایت از فرزند ناتنی خود کنید، اما بهتر است در یکی دو سال اول نقش والد فعال را برعهده نگیرید. کافی است یک مسئولیت در قبال او را بپذیرید و فقط همان را انجام دهید، برای مثال او را هر شنبه به کلاس ورزشیش ببرید. با این کار به او این فرصت را می دهید که شما را بشناسد و به مرور زمان به شما اعتماد کند.

زمانی که این اعتماد شکل گرفت و هر دو با هم راحت شدید و صمیمت بین شما ایجاد شد می توانید نقش یک والد فعال و واقعی را به عهده بگیرید، البته این در صورتی است که شما، همسرتان و فرزند ناتنی شما با این موضوع موافق باشید.

همسر سابق شریک زندگیتان را درک کنید.

همسر سابق شریک زندگی شما، به زمان نیاز دارد که به حضور شما در زندگی فرزندش کنار بیاید و بتواند به شما اعتماد کند.

حتی الامکان بهتر است ارتباط چندانی با همسر سابق شریک زندگیتان نداشته باشید؛ خصوصا اگر همسرتان و همسر سابقش در مورد مراقبت از کودک و مسائل مربوط به او با یکدیگر صحبت می کنند، بهتر است در سال های اول این فاصله را حفظ کنید و ارتباطی با او نداشته باشید.

اما اگر شریک سابق همسرتان از اینکه در مورد مسائل فرزندش با شما صحبت کند، احساس ناراحتی نمی کند و شما نیز احساس راحتی می کنید، می توانید با هم در ارتباط باشید؛ حتی ممکن است به مرور زمان که با او آشنا می شوید ، او را دوست داشته باشید و انقدر با او احساس راحتی کنید که او را برای رویدادهایی مثل جشن تولد بچه ها و یا جشن فارغ التحصیلی آن ها نیز دعوت کنید.

مراقب خود باشید

بسیار مهم است که در این مسیر از خودتان نیز مراقب کنید و فقط روی جلب رضایت فرزند ناتنی تمرکز خود نکنید؛ برای خودتان وقت بگذارید، کارهای مورد علاقه خود را انجام دهید و فعالیت هایی که به سلامت روحی و جسمی شما کمک می کند.

مثل ورزش کردن، تغذیه سالم، دیدن دوستان و دنبال کردن اهداف، علایق و سرگرمی های خود را فراموش نکنید و برای هر یک زمانی اختصاص دهید.

چالش های والد ناتنی شدن (2)

نکاتی برای کسانی که قبلا فرزند نداشته اند.

اگر شما قبل از ازدواجتان و زندگی به عنوان یک والد ناتنی، فرزندی نداشته اید، موارد زیر می تواند به شما کمک کند:

  • در مورد سنین و مراحل رشد کودکان بخوانید.
  • در مورد تکنیک های صحیح فرزندپروری مثل گوش دادن فعال، روش های مدیریت رفتار و  استفاده از توجه برای بهبود رفتار را بیاموزید. بهتر است شما و همسرتان با هم در یک کلاس روش های صحیح فرزندپروری شرکت کنید.
  • از شریک زندگی خود در مورد برنامه روزانه فرزندش بپرسید و برای روزهای خاص او برنامه داشته باشید. اگر زمانی همسرتان حضور ندارد، حتما از فرزندش مراقبت کنید.

سایت فارسیدو

تمامی محتوا و آموزشهای خانواده، ازدواج و روانشناسی سایت ” فارسیدو” توسط تیم تخصصی و با استفاده از منابع علمی و به روز تهیه شده و در اختیار شما قرار داده شده است. کپی برداری و استفاده از مطالب با ذکر نام و آدرس سایت بلامانع است.

با 5 ستاره از ما حمایت کنید
5/5
در linkedin به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید
در facebook به اشتراک بگذارید
پذیرش ناپدری و نامادری جدید

چگونه پذیرش ناپدری و نامادری جدید را برای کودکان آسانتر کنیم؟

من نامادری هستم چه باید کنم؟ چگونه ناپدری مهربان باشیم؟ ارتباط، صبر، ایجاد استانداردهای توافق شده توسط بزرگسالان درگیر و تثبیت نقش عضو جدید در خانواده ای که قبلاً زندگی نامه قبلی دارد، کلیدی است تا داستان «سیندرلا» تکرار نشود.

ادامه مطلب »
چگونه یک ناپدری خوب باشیم پدرخواندگی موفق

چگونه ناپدری خوب باشیم | پدرخواندگی موفق

پدرناتنی باید از همان ابتدا مرزها را تعیین کنید، اما باید برای تنش نیز آماده باشید. بچه ها ممکن است در مورد رابطه جدید مادرشان مشتاق نباشند و برای مدتی غیرعادی نیست که رفتار نامناسبی داشته باشند. سعی کنید این را شخصی نگیرید. تا جایی که می توانید با عشق خود سخاوتمند باشید، حتی در مواقع سخت، و به احتمال زیاد با گذشت ماه ها و سال ها همه چیز یکنواخت خواهد شد.

ادامه مطلب »
خشونت علیه کودکان

خشونت علیه کودکان (جنسی – مدرسه – آنلاین)

خشونت علیه کودکان اشکال مختلفی دارد. می تواند فیزیکی، عاطفی یا جنسی باشد. این اتفاق در همه کشورها و در هر محیطی رخ می دهد – در خانه کودک، جامعه، مدرسه و آنلاین. در برخی از نقاط جهان، نظم و انضباط خشونت آمیز از نظر اجتماعی پذیرفته شده و رایج است. و برای بسیاری از دختران و پسران، خشونت به دست افرادی است که به آنها اعتماد دارند – والدین یا مراقبان آنها، معلمان، همسالان و همسایگان.

ادامه مطلب »
تجاوزهای خطرناک برای کودکان از نظر سازمان های بین المللی

تجاوزهای خطرناک برای کودکان از نظر سازمان های بین المللی

از کشتار گسترده، معلولیت، آدم‌ربایی و خشونت جنسی گرفته تا استخدام در گروه‌های مسلح و اعتصاب به مدارس و بیمارستان‌ها، و همچنین تأسیسات آبی ضروری – کودکان ساکن در مناطق درگیری در سراسر جهان همچنان در مقیاسی تکان‌دهنده مورد حمله قرار می‌گیرند. 

ادامه مطلب »
پسر لجباز

روش رفتار با پسر لجباز

والدین کودکان اغلب با عصبانیت ها و نگرش های دوران کودکی دست و پنجه نرم می کنند. بنابراین اگر شما یکی از آنها هستید، ما به شما کمک می کنیم تا بفهمید چگونه با یک پسر لجباز رفتار کنید.

ادامه مطلب »
دختر لجباز

تکنیک معجزه آسا رفتار با دختر لجباز

خلق و خو چیزی است که ما با آن متولد می شویم. بچه ها می توانند خلق و خوی داشته باشند و اگر دختر شما لجباز است، باید بفهمید که شما تنها نیستید که بچه لجبازی دارید. بسیاری از والدین دارای فرزندان لجباز هستند و وقتی بچه ها خیلی کوچک هستند اشکالی ندارد. اما روشی که با کودک لجباز خود رفتار می کنید، تفاوت بزرگی را در نوع بزرگسالی آنها ایجاد می کند. مرحله کودک نوپا و مرحله نوجوان سخت ترین مرحله در نظر گرفته می شود.

ادامه مطلب »
نوشتن دیدگاه